Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از جپن تایمز، مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد حیوانات وحشی که در بازارهای چین فروخته می‌شود مستعد برپا کردن همه‌گیری دیگری است. گفته می‌شود گونه‌هایی از حیوانات فروخته شده در بازارهای کالاهای فاسدشدنی چین با ظهور نوع جدیدی از سندرم حاد تنفسی یا کووید-۱۹ مرتبط بودند.

اکنون، یک بررسی جامع از عوامل بیماری‌زای ویروسی نشان داده است که آنها حامل طیف وسیعی از بیماری‌ها هستند که انسان و سایر حیوانات را تهدید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مطالعه که بر روی بیش از دوازده گونه از حیوانات شکاری که در این بازار فروخته و معمولا به عنوان غذای عجیب و غریب مصرف می‌شوند انجام شده نشان داد، ۷۱ ویروس در پستانداران وجود دارد که ۱۸ مورد از آنها «خطر بالقوه و بالایی» برای مردم و حیوانات اهلی دارند.

بر اساس این پ‍ژوهش، سیوت‌ها، گوشتخواران گربه مانندی که تقریبا ۲۰ سال پیش در گسترش سارس در بازارهای جنوب چین نقش داشتند، حامل نگران کننده‌ترین میکروب‌ها هستند. همچنین مشخص شد که حیوانات شکاری به ویروس‌هایی آلوده شده‌اند که قبلا تصور می‌شد فقط در انسان وجود دارد.

ادوارد هولمز، زیست‌شناس تکاملی در دانشگاه سیدنی، در ایمیلی می‌گوید: «این مطالعه دقیقا نشان می‌دهد که چرا تجارت حیوانات وحشی و بازارهای حیوانات زنده مستعد به راه انداختن یک همه‌گیری دیگر است.»

این مقاله همچنین نشان داد که انسان‌ها به طور مرتب ویروس‌های خود را به حیوانات دیگر منتقل می‌کنند. بررسی جامع تنوع و فراوانی ویروس‌های مرتبط با مهره‌داران در حیوانات شکاری در چین، اولین موردی است که ارزیابی می‌کند کدام گونه‌ها بیشترین پتانسیل را برای حمل ویروس‌هایی دارند که می‌توانند باعث شیوع بیماری شوند.

دانشمندان هنوز منشا کروناویروس جدید با نام علمی «سارس-کوو-۲» را تعیین نکرده‌اند اما بحث در مورد پیدایش آن حول دو ایده رقیب می‌چرخد: نشت آزمایشگاهی یا سرایت از حیوانات. 

مطالعه ویروس‌های کرونای نزدیک، از جمله در خفاش‌هایی که در غارهای آهکی در شمال لائوس و کامبوج زندگی می‌کنند، از فرضیه دوم حمایت می‌کند، به‌ویژه از آنجایی که حیوانات زنده مستعد ابتلا به عفونت در بازارهای ووهان، شهر مرکزی چین که اولین‌ موارد ابتلا از آنجا گزارش شد، به فروش می‌رسیدند. 

علاوه بر این، این پژوهش انتقال بین گونه‌ای چندین ویروس حیوانی را نیز شناسایی کرد، از جمله یک کروناویروس مرتبط با خفاش در سیوت، یک کروناویروس مرتبط با پرندگان در خارپشت‌ها و یک پنومو ویروس خوکی مرتبط با خوک در پانگولین. پروفسور هولمز از دانشگاه سیدنی گفت که این انتقال ویروس کرونا بسیار نگران کننده است.

وی که در این ماه جایزه نخست وزیر استرالیا برای علم را دریافت کرد، گفت: «حیواناتی که به عنوان شکار در این بازارها به صورت زنده فروخته می‌شوند، طیف وسیعی از عوامل بیماری‌زای ویروسی را حمل می‌کنند و بسیار محتمل است که ویروس مناسب، در حیوان مناسب و در زمان مناسب به راحتی باعث ایجاد یک بیماری همه گیر جهانی شود.»

چین پس از ظهور کووید-۱۹ تجارت این حیوانات را ممنوع کرد و متعاقبا مصرف حیوانات وحشی زمینی را محدود کرد. 

کد خبر 637524 برچسب‌ها كروناويروس حیوانات - حیات وحش چین

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس حیوانات حیات وحش چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۲۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد

تیمی از محققان دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور میکروقطره‌هایی ایجاد کرده‌اند؛ این میکروقطره‌ها زمانی که تحت تابش نور لیزر قرار می‌گیرند، امکان شناسایی نشانگرهای زیستی پروتئین و ویروسی در آنها فراهم می‌شود. این روش را می‌توان برای تشخیص انواع بیماری‌های خاص به کار برد.

به گزارش ایسنا، این میکروقطرات، تقریباً یک سوم قطر یک رشته موی انسان بوده و می‌توانند به طور بالقوه در جریان خون حرکت کنند تا به تمام قسمت‌های بدن انسان برسند و ذراتی به نام اگزوزم را که توسط سلول‌ها ترشح می‌شوند، شناسایی کنند. اگزوزوم‌ها به عنوان نشانگرهای زیستی در شناسایی بیماری‌ها عمل می‌کنند.

چن یو چنگ، از دانشکده مهندسی برق و الکترونیک این دانشگاه که این تیم تحقیقاتی را به همراه دکتر فانگ گوئوچنگ رهبری می‌کرد، گفت: این میکروقطرات همچنین می‌توانند جایگزین دقیق‌تری برای درمان فوتودینامیک ارائه دهند که از داروی فعال شده با نور استفاده می‌کند.

نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه Nano Letters منتشر شده است.

این تیم تحقیقاتی از یک کریستال مایع برای ایجاد ریز قطرات استفاده کرد، سطح این قطرات با آنتی‌بادی‌های مختلف پوشانده شد. این آنتی‌بادی‌ها می‌توانند با پروتئین‌های مختلف که توسط ویروس‌ها تولید می‌شود، واکنش نشان دهند و آنها را به نشانگرهای بیماری تبدیل کنند.

این میکروقطره‌ها به عنوان نقطه کانونی برای نور لیزر عمل می‌کنند. هنگامی که لیزر وارد قطره می‌شود، انرژی و نور آن تقویت می‌شود؛ زیرا لیزر قبل از خروج از قطره به طور مکرر در داخل قطره پراش پیدا می‌کند. این پراش‌ها سیگنال قوی‌تر ایجاد می‌کند که از قطره ساطع می‌شود و منجر به شناسایی دقیق‌تر بیماری می‌شود.

هنگامی که یک میکروقطره با پروتئینی برخورد می‌کند که با یکی از آنتی‌بادی‌های متصل به آن واکنش نشان داده شده، طول موج نور منعکس شده از میکروقطره تغییر می‌کند که نشان دهنده وجود بیماری یا عفونت است.

محققان با اندازه‌گیری تغییر طول موج در حین خروج از  میکروقطره، از این فناوری در آزمایش‌ها برای تشخیص موفقیت‌آمیز اختلالات عصبی، بیماری‌های ژنتیکی و سلول‌های سرطانی استفاده کرده‌اند.

پروفسور چن گفت: استفاده از لیزر به ما امکان می‌دهد تغییرات بیولوژیکی ظریف را تقویت کنیم، زیرا آنها حتی در محیط‌های عمیق بافت عملکرد خوبی دارند. لیزرها انسجام و شدت قوی و نسبت سیگنال به نویز بالا دارند که همگی منجر به تشخیص دقیق‌تر می‌شوند. محققان معتقدند این میکروقطره‌ها کاربردهای بالقوه‌ای در غربالگری دارو دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • اعطای امتیاز ویژه به شرکت‌های برتر حاضر در «ایران هلث»
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • این تصاویر رییس جمهورها را به گونه‌ای که تا به حال ندیده‌اید نشان می‌دهد!
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد