Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

دستگاه های بزرگ معروف به اتاق های اکسیژن هیپرباریک (اکسیژن پر فشار) استفاده های زیادی در زمینه های پزشکی دارند.

از این دستگاه ها می توان برای درمان زخم ها استفاده کرد و آنها می توانند انسان را تحت فشار کافی قرار دهند تا اکسیژن مستقیم و بدون نیاز به جریان خون وارد بافت شود.

اکنون گروهی از محققان می گویند که آنها با استفاده از اتاق اکسیژن هایپرباریم موفق شده اند رویه پیری را در افراد مسن معکوس کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این محققان مطالعاتی در این زمینه انجام داده بودند؛ آنها در این مطالعات سلول های خاص و دی. ان. ای را که با طول عمر کوتاه تر ارتباط دارند هدف قرار دادندو

اما در جریان این مطالعه که به تازگی انجام شده است، محققان این موضوع را مورد بررسی قرار دادند که آیا اکسیژن درمانی در یک محیط تحت فشار، اثرات پیری را در ۳۵ فرد بالای ۶۴ سال معکوس می کند یا خیر.

شرکت کنندگان سالخورده در این مطالعه روزی ۹۰ دقیقه، برای پنج روز در هفته و به مدت سه ماه در این اتاق اکسیژن قرار گرفتند.

محققان تأثیر قرار گرفتن در اتاق اکسیژن را بر روی سلول های پیری که با فرسودگی بافت و اندام همراه است، بررسی کرد.

آنها همچنین طول تلومر ( مولکول مرتبط با پیری زودرس سلولی) هر شرکت کننده را اندازه گیری کردند. تلومرها کلاهک‌های حفاظتی در هر انتهای هر کروموزوم سلول‌های بدن هستند که مانع آسیب دیدن کروموزوم هنگام تقسیم سلول می‌شوند.

آنها در پایان این مطالعه متوجه شدند که طول تلومرها به طور متوسط ۲۰ درصد بلندتر شد و سلول های پیری تا ۳۷ درصد کاهش یافتند؛ به گفته محققان این نتیجه معادل با ۲۵ درصد جوان تر شدن است.

افراد شرکت کننده در این مطالعه به تغییر شیوه زندگی، رژیم غذایی و یا داروها و در واقع همه مواردی که در گذشته ثابت شده بر سن بیولوژیکی فرد تاثیر دارد، نیازی نداشتند.

محققان معتقدند که قرار گرفتن در اتاق تحت فشار، باعث ایجاد کمبود اکسیژن مختصری شده که بازسازی سلولی را ایجاد می کند.

محققان خاطرنشان کردند که نکته قابل توجه این مطالعه است که تنها در طول سه ماه درمان چنین افزایشی در طول تلومرها ایجاد شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پیری اتاق اکسیژن اتاق اکسیژن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۵۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد

فوق تخصص ریه گفت: موارد استفاده از گاز N۲O یا همان گاز خنده‌آور بسیار محدود است و آنچه به عنوان قلیان‌های اکسیژن مطرح شده بیشتر بُعد تجاری و تبلیغاتی دارد و جنبه علمی ندارد

به گزارش تسنیم، یک فوق‌تخصص ریه با اشاره به اینکه گاز خنده در صنایع داروسازی و برای بیهوشی کاربرد دارد، گفت: آنچه به‌عنوان قلیان‌های اکسیژن مطرح شده است، بیشتر بُعد تجاری و تبلیغاتی دارد و جنبه علمی ندارد.

اخیراً وزارت بهداشت اعلام کرده که طرح ارزیابی اثرات قلیان اکسیژن را در 10 استان کشور آغاز کرده است؛ رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت می‌گوید در این دستگاه که به "پاک‌دم" نیز شناخته می‌شود از ترکیب گازهای اکسیژن و نیتروژن استفاده شده است؛ به‌گفته وی، گاز موجود در این دستگاه به‌عنوان گاز خنده نیز مشهور است و باعث ایجاد احساس نشاط در مصرف‌کنندگان می‌شود!

با وجود این، برخی پزشکان نسبت به خطرات استفاده از این نوع قلیان، هشدار داده‌اند و البته طبق مشاهدات میدانی در مراکزی که این نوع از قلیان‌ها را سرو می‌کنند، عوارض متعددی در افرادی که قلیان اکسیژن را مصرف می‌کنند، قابل رؤیت است.

در همین راستا دکتر حمید سهراب‌پور؛ فوق‌تخصص ریه و استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که گاز N2O یا همان گاز خنده‌آور در صنایع داروسازی کاربرد دارد، گفت: موارد استفاده از این گاز بسیار محدود است و در بیهوشی‌های سطحی در زمان قدیم استفاده می‌شد و آنچه به‌عنوان قلیان‌های اکسیژن مطرح شده است، بیشتر بُعد تجاری و تبلیغاتی دارد و جنبه علمی ندارد.

وی افزود: همچنین این‌که عنوان شده است استفاده از این قلیان جنبه اکسیژن‌درمانی دارد درست نیست زیرا اکسیژن‌درمانی به این معناست که فرد با استفاده از کپسول، اکسیژن را استنشاق کند در حالی که این قلیان صرفاً شامل اکسیژن نیست.

این فوق‌تخصص ریه متذکر شد: اتصالات و لوله‌های هر نوع قلیانی، محل مناسب برای تجمع باکتری‌ها و رشد قارچ‌هاست و بنابراین خطرات زیادی برای ریه افراد دارد.

این پزشک متخصص داخلی و فوق‌تخصص ریه همچنین به مضرات استفاده از قلیان‌های دخانی اشاره و تصریح کرد: قلیان دخانی و حاوی تنباکو نیز مقادیر زیادی از دود را وارد ریه‌ها می‌کند که این امر به سلامتی ریه آسیب جدی وارد می‌کند؛ مواد آروماتیک و معطر موجود در تنباکوها نیز به‌شدت سرطان‌زاست؛ بنابراین باید وزارت بهداشت، فرهنگ‌سازی‌های لازم برای کاهش مصرف انواع دخانیات و قلیان‌ها را انجام دهد و با سایر دستگاه‌ها برای کاهش تولید و مصرف این نوع مواد دخانی، رایزنی کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • متخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • قلیان اکسیژن؛ بِکشیم یا نه؟
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • شمارش معکوس برای تقسیم تهران /استان های غربی و شرقی با محوریت کدام شهرها تشکیل می شود؟
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت
  • شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر
  • نقشه ژنتیکی پرواز: پستانداران چگونه تکامل یافتند تا در هوا شناور بمانند؟