Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، احمدرضا لاهیجان‌زاده معاون محیط ‌زیست دریایی سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: با توجه به اهمیت نحوه فعالیت آب‌شیرین‌کن‌ها، برای رسیدن به یک دستورالعمل جهانی قرارداد مطالعه دستورالعمل آب‌شیرین‌کن‌ها را در سال ۹۸ منعقد کردیم که در حال نهایی شدن است و در مدت ۲ ماه آینده استخراج می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاهیجان‌زاده افزود: نحوه فعالیت آب‌شیرین‌کن‌ها در دریاها از لحاظ زیست‌محیطی بسیار حائز اهمیت است، از این رو در حال تهیه دستورالعملی مطابق با استانداردهای جهانی هستیم که براساس آن مشخص می‌شود هر آب‌شیرین‌کنی که می‌خواهد مستقر شود باید چه شرایطی را رعایت کند تا حداقل آسیب به محیط زیست وارد شود.

وی ادامه داد: همچنین مکان آبگیری آب‌شیرین‌کن‌ها بسیار مهم است. بنابراین ویژگی‌های آبگیری، محل آبگیری و فناوری که باید در این روند استفاده شود در این دستورالعمل دیده شده است. در مسیر فعالیت آب‌شیرین‌کن‌ها تخلیه پساب تولیدشده بسیار مهم است که این مساله نیز در این دستورالعمل دیده شده، ضمن اینکه این دستورالعمل به صورت جامع،  دقیق و برگرفته از تجارب کشورهای پیشرفته دنیا تهیه می‌شود.

لاهیجان‌زاده اظهار داشت: امروزه استفاده از آب‌شیرین‌کن‌ها در کشورهای مختلف به ویژه حاشیه خلیج فارس بسیار زیاد شده و کشورهای جنوبی خلیج فارس بیشترین بهره را از این خلیج می‌برند به طوری که ۶۰ درصد آب‌شیرین‌کن‌های دنیا در جنوب خلیج فارس واقع شده‌اند که عربستان بیشترین تعداد را دارد. بعد از آن امارات، قطر و کویت هستند در حالی که سهم ایران در این زمینه بسیار ناچیز است. بر این اساس، وزارت نیرو اعلام کرد که در نظر دارد در یک نوار ۱۰۰ کیلومتری در جنوب کشور، آب شرب را از طریق دریا تامین کند که شامل ۱۷ استان خشک و بی‌آب در این بخش می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس اعلام وزارت نیرو طرح مطالعات وسیعی در این وزارتخانه برای استفاده از آب شور دریای عمان و خلیج فارس در دستور کار قرار گرفته، گفت: با توجه به اهمیت حفظ محیط زیست این دریا در راستای استفاده از آب‌شیرین‌کن‌ها درصدد تهیه دستورالعملی مطابق با استانداردهای جهانی هستیم.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در این راه مساله مهم این است که بتوانیم پهنه‌بندی درست و مکان‌یابی صحیحی از محل استقرار آب‌شیرین‌کن‌ها داشته باشیم به خاطر اینکه سازمان محیط زیست با یک عمل انجام‌شده مواجه نشود، با آمادگی پیش می‌رود. در دهه‌های گذشته این مساله همیشه برای سازمان محیط زیست پیش می‌آمد که گاه با پروژه‌هایی مواجه می‌شد که نیازمند مطالعه بود اما بخش‌های توسعه‌ای و اجرایی منتظر جواب نمی‌ماندند و پروژه را اجرا می‌کردند و در بسیاری موارد منجر به تبعات زیست‌محیطی و اقتصادی می‌شد.

وی افزود: برای اینکه این اتفاق نیفتد، سازمان حفاظت محیط زیست به‌سرعت کار مطالعات پهنه‌بندی آب‌شیرین‌کن‌ها را آغاز کرد. این مطالعه سال گذشته در استان هرمزگان آغاز شد و اکنون محدوده‌هایی را که امکان استقرار آب‌شیرین‌کن در این استان وجود دارد، مشخص کرده‌ایم. همچنین قرارداد مطالعه برای استان بوشهر را منعقد کرده‌ایم که در حال مطالعه است و تا پایان امسال پهنه استان بوشهر نیز استخراج می‌شود. در استان سیستان و بلوچستان نیز قراردادی که سواحل مکران را پوشش می‌دهد، منعقد شده که پیش‌بینی می‌کنیم در ۸ ماه آینده مطالعات آن به پایان می‌رسد. استان خوزستان هم جزو برنامه مطالعاتی است اما فعلا کار آن آغاز نشده است.

کد خبر 548029 برچسب‌ها آب سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آب سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران سازمان حفاظت محیط آب شیرین کن ها محیط زیست خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۴۸۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد

لندن – ایرنا – دادگاه عالی انگلیس امروز (جمعه) با صدور حکمی جنجال‌برانگیز، برنامه دولت «ریشی سوناک» برای مقابله با تغییرات اقلیمی را غیرقانونی اعلام کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، بر اساس حکم صادره، برنامه دولت انگلیس برای کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای مطابق با اهداف زیست محیطی نیست و باید در این زمینه تجدیدنظر شود.

حکم دادگاه ۶ ماه پس از آن صادر شد که نخست وزیر انگلیس اصلاحات گسترده‌ای را در اهداف زیست محیطی اعمال کرد.

وی با بیان این ادعا که انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در انگلیس از سال ۱۹۹۰ میلادی ۵۰ درصد کاهش یافته اشاره کرد که این میزان در فرانسه تنها ۲۲ درصد کاهش یافته، در آمریکا صفر درصد و چین ۳۰۰ درصد افزایش داشته است.

ریشی سوناک عنوان کرد که موضوع حفاظت از محیط زیست بین دو جریان افراطی مخالفان و موافقان گرفتار شده است؛ «کسانی که می‌خواهند طرح موسوم به صفر خالص (صفر کردن انتشار گاز‌های گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۰) را به‌کلی کنار بگذارند، چون هزینه‌ها بسیار زیاد است؛ و دیگرانی که با اشتیاق ایدئولوژیک بحث می‌کنند مبنی براینکه ما باید حتی سریعتر حرکت کنیم، و بدون توجه به هزینه و اختلال در زندگی مردم و صرف نظر از اینکه چقدر سریعتر از هر کشور دیگری در حال حرکت هستیم، فراتر برویم.»

نخست وزیر انگلیس با اشاره به هزینه‌های بالای ناشی از اجرای برنامه اقلیمی دولت قبل، عنوان کرد که طرح او زمان بیشتری را برای انتقال از وضع موجود به استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر فراهم می‌کند.

وی توضیح داد که بر اساس طرح جدید، مسائلی نظیر محدودیت تعداد سرنشینان خودرو، تحمیل هفت سطل بازیافت زباله به خانواده‌ها، تحمیل مالیات بر گوشت و افزایش مالیات بر سفر‌های هوایی لغو خواهد شد.

این طرح، اما از همان زمان با انتقاد‌های متعددی روبرو و از سوی گروه‌های حامی محیط زیست از جمله «دوستان کره زمین»، «پروژه قوانین خوب» و «مشتریان‌زمین» به دادگاه کشیده شد. آن‌ها ادعا کردند که دولت لندن بدون محاسبه زمان مورد نیاز برای تحقق اهداف زیست محیطی، این اصلاحات را اعمال کرده است.

بر اساس حکمی که دادگاه عالی انگلیس امروز صادر کرد، دولت سوناک موظف شد که برنامه تغییرات اقلیمی کشور را بازنگری کند. یک سخنگوی گروه دوستان کره زمین در همین پیوند گفت: «امروز روز شرمساری برای دولت است. ما اکنون به یک برنامه قوی برای مقابله با تغییرات اقلیمی نیاز داریم که قوی، جامع و منصفانه باشد و دست‌یابی ما به اهداف زیست محیطی را تضمین کند.»

اد میلیبند وزیر انرژی دولت در سایه (کارگر) هم در سایه کاهش محبوبیت حزب حاکم محافظه‌کار، حکم دادگاه را نشانه شکست سیاست‌های اقلیمی این حزب توصیف کرد.

دیگر خبرها

  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی